بازاریابی برند یا برند مارکتینگ (Brand Marketing)
بازاریابی برند (Brand Marketing) رویکرد خاصی برای ایجاد نام و طرح برند، برقراری ارتباطات خلاقانه روشن و انجام فعالیتهای بازاریابی است که محصول شما را از دیگران متمایز میکند.
بازاریابی برند با بسیاری از شاخههای تبلیغات همکاری میکند. این نوع بازاریابی با هدف تولید محصولی ایجاد میشود که مخاطب را جذب و بازار فعلی را هدایت کند.
برند چیست؟
برای درک بازاریابی برند، باید بدانید که برند چیست.
اصطلاح “برند” یکی از کلماتی است که به طور گستردهای استفاده میشود، اما به خوبی قابل درک نیست.
بنابراین، بیایید با یک بررسی سریع در تاریخچه کلمه شروع کنیم. اصطلاح “برند” از چه زمانی شروع به ظهور کرد؟
بیش از یک قرن پیش دامداران گاو شروع به بازاریابی و برندگذاری حیوانات خود با آهن داغ کردند تا حیوانات خود را متمایز کنند.
سالها بعد، در حالی که تولید کالاهای مصرفی در حال افزایش بود، تولیدکنندگان با انجام کاری بسیار مشابه از این الگو تقلید کردند: آنها علامت ویژه خود را بر روی محصولشان قرار دادند. هدف از این کار چیست؟ اینکه منبع کالا را مشخص کرده و محصول آنها را از محصولات مشابه ارائهشده متمایز کند.
با این کار، برند به سادگی به نام غیرعمومی کالایی تبدیل شد که منبع کالا را به مصرفکنندگان میگوید.
امروزه اصطلاح برند معنای جدیدی در میان مردم پیدا کرده است. میبینید که برند، تنها شامل یک لوگو نیست. یک هویت یا محصول هم نیست. درعوض، وعدهای به مشتری است.
برند شما نه تنها تجسم شما به عنوان یک شرکت بلکه مشتریان شما نیز به عنوان کاربر آن است. بنابراین، شما به آنها مدیون هستید که خود را به روشی مثبت و قابل اعتماد نشان دهند.
به بیان ساده، برند نمایانگر این است که شما چه کسی هستید و چه کاری انجام میدهید.
اکنون که درباره برند بحث کردیم، بیایید به سمت بازاریابی برند برویم.
چرا بازاریابی برند ضروری است؟
این نوع بازاریابی در واقع توسعه آگاهی و تشخیص برند، قابل اعتماد بودن، قابلیت مشاهده محصول، دسترسی به بازار و شهرت کلی برند شما است. این یک روش برای تبلیغات منحصر به فرد و قابل شناسایی محصول برای برجسته کردن برند شما و یک ارزش ویژه برای مشتریان است و نشان میدهد چه چیزی شما را از دیگران متمایز میکند. در نتیجه، محصولات یا خدماتی که به مشتریان خود ارائه میدهید ارزش بالاتری خواهند داشت.
بازاریابی برند از طریق انتقال هویت و ارزشهای برند شما، هدفی بلندمدت برای جمعآوری یک پایگاه دائماً در حال رشد و وفادار از مشتریان را ایجاد میکند. بنابراین، استراتژی بازاریابی برند میتواند به شما کمک کند تا از دیگران متمایز شوید و کسب و کار خود را به سطح بالاتری برسانید، فروش سرسامآوری داشته و مشتریان جدیدی را جذب کنید.
اهداف بازاریابی برند
- آگاهی از برند
- وفاداری به برند
- مدافع برند
- ارزش ویژه برند
- تعامل برند
- هویت و تصویر برند
ساختن برند یک گام چالشبرانگیز و حیاتی در موفقیت کسب و کار شما است. بیایید متداولترین اهداف بازاریابی برند را که شرکتها هنگام طراحی استراتژی برند دنبال میکنند، بررسی کنیم.
- آگاهی از برند: افزایش آگاهی وظیفه اصلی کمک به مشتری در شناخت و فراخوانی محصول یا خدمات شما از طریق فعالیتهای تبلیغاتی متنوع است.
- وفاداری به برند: این مهم است که مشتریان نه تنها برند را تشخیص دهند و انتخاب کنند بلکه به آن پایبند باشند. وظیفه اصلی این است که با نشان دادن ارزش و منحصر به فرد بودن محصول، مشتریان را متقاعد سازید که باید برند شما را انتخاب کنند.
- مدافع برند: تعداد مشتریانی را که محصول یا خدمات شما را به افراد دیگر توصیه میکنند افزایش دهید.
- ارزش ویژه برند: اعتقاد بر این است که برندهای معتبر و کاملاً تثبیتشده موفقیت بیشتری دارند زیرا مردم یک شرکت شناختهشده را به یک برند کمتر شناختهشده ترجیح میدهند.
- تعامل برند: بهتر است در جهت افزایش تعامل کاربران فعال خود تلاش کنید. هرچه تعداد کاربرانی که با برند شما تعامل دارند (به وبسایت شما مراجعه میکنند، محصولات را بررسی میکنند یا سفارش میدهند) بیشتر باشد، شانس شما برای ایجاد یک برند قابل شناسایی بیشتر است.
- هویت و تصویر برند: افراد باید برند شما را از طریق عناصر بصری مانند نمادها، لوگوها، رنگها، بستهبندی و غیره تشخیص دهند.
همانطور که میبینید، این اهداف برای موفقیت محصول بسیار مهم است.
استراتژیهای بازاریابی برند
- تشخیص نام برند (Brand-name Recognition)
- برند شخصی (Individual Branding)
- برندینگ نگرشی (Attitude Branding)
- استراتژی “بدون برند” (“No Brand” Strategy)
- گسترش برند (Brand Extension)
- برچسب خصوصی (Private Label)
- جمعسپاری (Crowdsourcing)
استراتژی بازاریابی برند، رویکرد کلی است که شما برای تبلیغ برند خود و شناخته شدن آن انتخاب میکنید. اگر استراتژی برند به خوبی تعریف و اجرا شود، میتوانید به نتایج ملموسی برسید. بسیاری از استراتژیهای بازاریابی برند براساس مخاطبان هدف، بودجه، کمپینهای بازاریابی وجود دارد، اما ما در زیر به رایجترین موارد اشاره خواهیم کرد.
- تشخیص نام برند: مردم یک شرکت را با نام، لوگو، شعار و همچنین رنگ آن تشخیص میدهند. نمونههای عالی آن اپل، کوکا کولا یا استارباکس است که از وزن نام برند خود برای پیشبرد فروش و جلب مشتری استفاده میکنند.
- برند شخصی: این استراتژی زمانی استفاده میشود که یک شرکت بزرگ محصولات فرعی داشته باشد، که به طور مستقل تحت نام آنها فعالیت میکنند. به عنوان مثال شرکت مارس،Snickers ،Twix ، Bounty، M & M را تولید میکند.
- برندینگ نگرشی: این یک استراتژی عالی برای برندینگ است. شرکتهایی مانند نایک با آوردن شخصیتی برندینگ نگرشی را پیاده میکنند و سبک خاص خود را نشان میدهند.
- استراتژی “بدون برند”: این رویکرد مینیمالیستی میتواند نتایج عالی برای برند شما به همراه داشته باشد. طراحی یک لوگو و محصول، کلی اما سرراست و در عین حال خلاقانه است. یک مثال خوب، شرکت ژاپنی “Muji” است که به انگلیسی “No Label” (بدون برچسب) ترجمه میشود.
- گسترش برند: این استراتژی خاص هنگامی استفاده میشود که یک شرکت باسابقه تصمیم به ایجاد محصولات یا خدمات جدید بگیرد. آخرین محصولات یا خدمات همچنان دارای هویت اصلی برند هستند. به عنوان مثال، شرکت Fender گیتار تولید میکرد و سپس برند خود را با تولید هدفون گسترش داد.
- برچسب خصوصی: این استراتژی به طور گستردهای در میان سوپرمارکتها استفاده میشود. به عنوان مثال، Walmart برای غلبه بر رقیبان از برندهای معروف و مشهور، محصولات را با قیمت مناسبتری به فروش میرساند.
- جمعسپاری: در این حالت، پشتیبانی از ایجاد برند به عهده عموم مردم است. به عنوان مثال، طرفداران به طور فعال در ایجاد نام برند شما نقش دارند. این روش به شما امکان میدهد ترجیحات مشتری خود را به دقت دنبال کنید و علاقه او به یک محصول را افزایش دهید.
هر یک از این استراتژیهای بازاریابی میتواند باعث تبلیغ برند و موفقیت محصولات شما شود.
چگونه میتوان یک استراتژی بازاریابی برند موثر ایجاد کرد
- چشمانداز شرکت خود را ایجاد کنید
- مخاطبان هدف را شناسایی کنید
- ثابتقدم بمانید
- احساسات واقعی را ترسیم کنید
استراتژی برند بخشی اساسی از برنامه کلی بازاریابی شماست زیرا به برقراری روابط پایدار با مشتریان و انتخاب برند شما کمک میکند.
اگر میخواهید یک کسب و کار خوب راهاندازی کرده و یک استراتژی موثر برند ایجاد کنید، چند نکته وجود دارد که باید در نظر بگیرید.
قبل از اینکه برند خود را تعریف کنید ، باید به چندین سوال پاسخ دهید که به شما کمک میکند تا یک تصمیم درست بگیرید.
- مأموریت اصلی محصول شما چیست؟
- ویژگیهای اصلی که شما را از دیگران متمایز میکند چیست؟
- مشتریهای شما چه کسانی هستند؟
- نظر آنها در مورد محصول شما چیست؟
- موارد اصلی که میخواهید مشتریان با برند شما مرتبط بدانند چیست؟
اکنون که به این سوالات پاسخ دادهاید، باید تصور بهتری از نحوه طراحی استراتژی برند خود داشته باشید.
جمعبندی
اهمیت بازاریابی برند برای موفقیت کسب و کار غیرقابل انکار است. توصیه میشود در مراحل اولیه تولید محصول از آن مراقبت کنید تا برندی بسازید که برای همیشه توسط مشتریان شناخته شود. با اجرای این نکات، یک قدم به ایجاد یک تصویر موثر، پایدار و به یادماندنی نزدیکتر خواهید بود. آگاهی از برند و وفاداری را بالا ببرید و آماده موفقیت باشید.
:: بازدید از این مطلب : 53
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0